Motortvätt

Det är viktigt att hålla bilens motor och motorrum ren då smuts och framförallt vägsalt inte samarbetar bra tillsammans med elektroniska detaljer och kan ställa till problem.

Självklart är det viktigt att bilen lämnas i en professionell händer när man sysslar med sådana känsliga bildelar. Det är precis vad du gör när du lämnar in bilen för motortvätt hos Carpro Center i Simrishamn. Inte bara är vi medvetna om vad vi gör utan har även kunskap om olika motorer och hur de bör tvättas. T.ex. tål Audi/Volkswagens SFI-motorer inte att tvättas med vatten. Anledningen är att dessa motorer har separata tändspolar för varje cylinder vilket blir skadad vid kontakt med vatten och därför tvättar vi inte de med vatten överhuvudtaget.

Vi rengör hela motorutrymmet och även insidan av huven. Oljespill, damm och alla sorts smuts tas bort. På tåliga delar avfettar vi och spolar rent med högtryckstvätt. På ömtåligare delar tvättar vi med trasa. Därefter återfettar vi slangar och annan plast så att de inte ska torka ut och börjar spricka.

PRIS:

sv_SESwedish